Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 21:44 - С КОИ БЪЛГАРИ МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕМ
Автор: zadobroto Категория: Политика   
Прочетен: 2262 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТАЯ  ТЕМА  МИ Е МНОГО  ИНТЕРЕСНА  , А МИСЛЯ  Е  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО  ВАЖНА..ТАКА  СЕ  РАЗБИРА  ЦЕННОСТНАТА  СИСТЕМА  НА  ОБЩЕСТВОТО...АЗ  ЩЕ  ПОСОЧА МОИ  ПРЕДЛОЖЕНИЯ  ...--СТ.ЦАНЕВ , ХР.МУТАФЧИЕВ , ТЕДИ МОСКОВ , АНИ ЦОЛОВА И ВИКТОР , АНИ САЛИЧ , ПЛЕВНЕЛИЕВ , БОЙКО , ЛИЛИ ПАВЛОВА , ДЕЛЯН ДОБРЕВ ,ТОМИСЛАВ ,  ВЕЖДИ , ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ , КРИСТАЛИНА , ФАНДЪКОВА ,  АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ , КАЛИН ГЕОРГИЕВ   ЗА  МЕН  ТЕ  СА  БЕЗСПОРНИ  СИМПАТЯГИ ,  САМОРОДНО  ЗЛАТО..---.ВЪВ  ВТОРА ГРУПА, СЪЩО  МНОГО  ДОБРИ  ХОРА , НО НЕ ПОМНЯ   ИМЕНАТА-- НЯКОИ  ПРОТЕСТЪРИ , НЯКОИ ОТ РАНОБУДНИТЕ , НЯКОИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, НЯКОИ СПОРТИСТИ  , КАКТО  И   КАДИЕВ , ДОРА ЯНКОВА , ЦВЕТАНОВ ,  КАЛИН  ТЕРЗИЙСКИ ,  ЕВГЕНИ  МИХАЙЛОВ  --СЪЩО  ДОБРИ   БЪЛГАРИ ......--ТОВА  СА ОТ  ЖИВИТЕ...----А  ОТ  ПОЧИНАЛИТЕ---РАДОЙ , РАДИЧКОВ , ГЕНА  ДИМИТРОВА  , ТОДОР КОЛЕВ , КАЛОЯНЧЕВ ..И  МН.ДР.---А   ОТ   ОБРАТНАТА  СТРАНА  НА  МЕДАЛА -- Т.Е  .КАЛПАВИТЕ  , ВРЕДНИТЕ  --НЯМА  ДА  ПОСОЧВАМ  ИМЕНА--СЕГА  СА  ПРАЗНИЦИ...НО  СА  ДОСТА   НА  БРОЙ   И  СА  МНОГО  НАГЛИЧКИ---ВЧЕРА  ТЕДИ МОСКОВ  СПОДЕЛИ--ИМА ХОРА , КОИТО И С ЛИЦЕТО СИ ОТВРАЩАВАТ....А  КАТО ГИ ЧУЕМ--ОТВРАТ  ПЪЛНА...----НО----ВЕСЕЛИ  ПРАЗНИЦИ---



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. socialismus - Аз се гордея
02.01.2014 00:05
Аз се гордея с ючбунарецът, герой от Лайпциг и с великана пред операта, родом от Славовица. Де хора като тях?!
Симпатяги са Георги Константинов и Стефан Данаилов.
Ст Цанев ми харесва много, но след сравняването на комунизма с изгрев отива на антикомунистическа риторика,
"И с изгрева- макар неточно-
ще римувам
комунизма!"(Стефан Цанев, Отражения)

пък и се смята самият за ненадежден:
"Ако умра внезапно-
не вярвайте,
че съм се самоубил.
Аз съм достатъчно страхлив и разумен." (Истинската смърт)
Но на поетите е позволено повече отколкото на нас- простосмъртните.
цитирай
2. vmir - "Героят от Лайпциг" e чисто медийно творение колкото Спайдърмен, безкрайно далеч от
02.01.2014 15:39
реалността и заедно със Стамболийски са двамата най-отявлени партизани в българската политика, хора, напълно игнорирали националния интерес заради тясно партийния, и така положили началото на процеса на ликвидацията на България, за засилването на който през 1944 - 1989 съюзът БКП - БЗНС направи извънредно много в лицето на лицемерно загрижените за България, на които им се свиди усилието да почетат за истинските събития около тези плюли със съветска злоба и помощ върху патриотизма, жертвите, морала, идеалите и мечтите на поколения светли българи.
цитирай
3. zadobroto - Димитров е спорна личност.
02.01.2014 16:58
Говорим най-вече за хора , които или ги познаваме , или сме се докоснали до тях...Иначе историята е пълна с известни хора--още от царете..
цитирай
4. vmir - 3. zadobroto,
02.01.2014 19:38
Няма как да познаваме публичните личности, освен чрез претенциите, на онези, които твърдят, че ги познават по-добре от останалите. Казано с други думи, публичните личности са неща повече от онова, което медиите, крясъците и възхвалите казват за тях. Нищо повече. Иначе нямаше да крещят "Буда, Буда" за политик, койти си няма представа, че някой е решил да го кръсти по този начин, че и да му предлага работа под това име. Затова нито нормален може да съществува между ненормалници, нито ненормален може да бъде възхваляван от нормални. Каквато тълпата и вземащите връх в нея, такива и политиците й. Колко хора у нас знаят, че еднственото голямо поражение на българска армия е предшествано от активно подбудителство към болшевишка революция на войниците и Г. Димитров е вкаран в затвора за такава пропаганда на същия фронт, където е трагичния пробив на Добро поле? Колко хора знаят, че тогава Стамболийски е освободен от затвора, защото е поел ангажимента да не бунтува повече, а да успокои войниците в името на България, вместо което той се измята и оглавява не само бунта, но и узурпира властта. Колко хора у нас знаят, че докато на Добро Поле, където са шетали тези двама хубосника, войниците дори не си правят труда да се подготвят за вражеската офанзива, докато по същото време там, където ги е нямало тези партизани, при Дойран и значително по-неблагоприятно съотношение на силите, с мъжеството си нашите войничета печелят не само уважението, но и възторга на всички военни наблюдатели. Колко пъти е писано за това, че да се знае? Иначе с измислиците за Лайпциг ни заливаха от раждане до гроб. А колко хора у нас знаят, че Димитров оглавява Коминтерна, който взема решение за ликвидиране на България и за да оправдае службата си, прокарва антибългарска ликвидационна политика? Колко учебника писаха за тази му дейност?
цитирай
5. vencivaleri1951 - Вмире, ти махмурлия ли си още приятелю?
02.01.2014 20:17
vmir написа:
реалността и заедно със Стамболийски са двамата най-отявлени партизани в българската политика, хора, напълно игнорирали националния интерес заради тясно партийния, и така положили началото на процеса на ликвидацията на България, за засилването на който през 1944 - 1989 съюзът БКП - БЗНС направи извънредно много в лицето на лицемерно загрижените за България, на които им се свиди усилието да почетат за истинските събития около тези плюли със съветска злоба и помощ върху патриотизма, жертвите, морала, идеалите и мечтите на поколения светли българи.


Какъв медиен герой е Димитров бе човече. Та на него животът му минава общо взето като нелегален и емигрант. Ако говориш за звездния му миг-Лайпцигския процес, то едва ли е искал подобна популярност където спасява гланата си единствено с можене и достойнство. Престави си само за миг твоят кумир " дивия каратист" поставен при същите условия. Как смяташ, колко смислени изричения би могъл да каже и на какъв език. За един мандат като премиер можа да научи думичката "конграчулейшън". Нормално изричетие за колко ли време ще му се одаде?
цитирай
6. socialismus - Споделих мнение, мнозина го споделят
02.01.2014 20:58
"Димитров е спорна личност." То и изредените "СТ.ЦАНЕВ , ХР.МУТАФЧИЕВ , ТЕДИ МОСКОВ , АНИ ЦОЛОВА И ВИКТОР , АНИ САЛИЧ , ПЛЕВНЕЛИЕВ , БОЙКО , ЛИЛИ ПАВЛОВА , ДЕЛЯН ДОБРЕВ ,ТОМИСЛАВ , ВЕЖДИ , ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ , КРИСТАЛИНА , ФАНДЪКОВА , АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ , КАЛИН ГЕОРГИЕВ, НЯКОИ ПРОТЕСТЪРИ , НЯКОИ ОТ РАНОБУДНИТЕ , НЯКОИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, НЯКОИ СПОРТИСТИ , КАКТО И КАДИЕВ , ДОРА ЯНКОВА , ЦВЕТАНОВ , КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ , ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ " са спорни личности.
Само кратичко ще спомена, че д-р Б. Борисов цени "Винету", а К. Терзийски не знае нито едно стихотворение наизуст. Ако някой има други ценности навярно ще оспорва величието им.
цитирай
7. vmir - 5. vencivaleri1951,
03.01.2014 02:57
А,бре Венци,
Ти ли не знаеш, че баш пропагандата е това, което не си поплюва никак, че някойси бил емигрант, диабетик, отсъстващ, дебил или гений, а безскрупулно използва всяко възможно събитие или чувство, което може да провокира или изтръгне, за да докара хероя си или най-чутовния юнак, или най-злият гений на всички злодеяния? Ти ли не знаеш, защо се повтаря до отмала, че някой е Буда, без той да има представа нито, че някой го е нарекъл така, нито защо го е нарекъл. Или, да повтаря до оглупяване, че бил прочел само "Винету", разчитайки, че нискообразованите не знаят, че само в дисертацията си би трябвало да е цитирал не по-малко от стотина книги?

Ти ли баш не знаеш, че десетки милиони жертви на руснаците във ВСВ не са избити от немците, а от самите руснаци, много от които заради съдействие на “захватчиките”, съмнение за възможно съдействие, или дори само неволно съмнение в победата или страх за собствения живот? Ти ли, офицерското чедо не знаеш кои от тези случаи са реално предателство и кои превантивен терор, за да пееш партизанските песни за терора в България, който прокудил горкия гениален народен вожд Димитров да се скита немил-недраг по света? Ти ли не знаеш, че след всичко, което е правил срещу България, една стотна само да беше направил срещу СССР, и любимия вожд Димитров щеше да бъде не героя от Лайпциг, а гнусен предател, покойник или поне великодушно помилван обитател на Сибирските волни простори? (Да си срещал документирана (не драматургичните версии) на речта на Димитров пред съдебния процес? Ако фашизмът е позволил на обвинен в тежко криминално деяние да държи помпозни политически речи в съда, какво да кажем за днешната дивашка омраза към всеки, който каже премълчаваното у нас?)

Терорът и насилието не са устойчиво състояние на обществото, защото се уповават на самозаблудата на терористите, че с лъжи и пропаганда ще могат да поддържат до безкрайност терора в своя изгода. Един ден обаче околните дотолкова се научават да се измъкват и да оцеляват в терора, че поддъръжниците му се оказват най-неподготвените и стават поредните жертви на терора и лъжите, които сами са сътворили и поддържали.
цитирай
8. zadobroto - Да сме точни и обективни...ПРОЧЕТИ ДОКРАЙ...
03.01.2014 15:29
Как се изопачават нещата..Бойко каза , че като тинейджър е чел Винету и пр. Ами нали с всеки е така..Припомням-Бойко е доктор на науките , отличен пожарникар , генерал с две звезди , успешен гл.секретар , успешен кмет , най-успешния премиер ,приет отлично в Европа и света заради своята харизма , почтеност , тежка и честна дума...Иначе да се изопачават нещата , да се търсят кусури е най-лесно..Само вижте сега--Айнщайн е долен евреин , сменил три държави , бил е слаб ученик , оженил се за братовчедка си , напуснал семейството си , изобретил атомната бомба.....Без да лъжа--това ли е същественото за тоя гений......Срамно е за плювачите , затова сме бедни--не ценим доброто, правилното..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zadobroto
Категория: Политика
Прочетен: 72594
Постинги: 78
Коментари: 76
Гласове: 88
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930