Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 17:18 - Божана Апостолова омая децата в НБ „Иван Вазов“
Автор: litcompass Категория: Забавление   
Прочетен: 1337 Коментари: 0 Гласове:
0



image„Колко „Малки Божани“ трябва да бъдат написани?“
Приказките се създават и от деца. Зависимост колко са желаещите „колеги писатели“, могат да се разкажат премного истории за Малката Божана. Инициативата се нарича „Деца дописват Малката Божана“ и с нея Голямата Божана Апостолова на 14 юни въвлича децата в НБ „Иван Вазов“ в нощта на чудесата, в подводния свят, в деня на боклуците.

Заедно те отварят един истински магазин за смехорийки. Божана Апостолова носи със себе си цял арсенал истории и екзалтирано представя поредицата, омайва с разказите си. Детските очи неотлъчно я следят.

Вдъхновени, палавниците търсят приказките, разлиствайки книгата в скута си, подемат инициативата и коментират вдъхновяващите илюстрации, дело на художника Костадин Костадинов. От една страна малко момиче невъздържано рецитира реплики от книгата. От друга се чува детски смях и се вдига ръка, за да се зададе въпрос.

„Госпожо, тука бухалът пуши цигара“, провиква се възмутено малко момче. Голямата Божана застава право срещу него и обяснява поуката от историята и илюстрацията. Накрая децата знаят колко вредни са някои човешки навици. После разговарят за бозайниците, костенурките, намерено на пътя перце и Божана Апостолова издава малко от петата книга „Малката Божана и чудовището Тъмп“, която се очаква да се появи на пазара до две седмици. Оформя се диалог между нея и децата за обичта и привързаността между хората.

Божана Апостолова е не само създател на книгите за „Малката Божана“, но и умел, разбиращ децата разказвач, който след срещата е заобиколен от малчуганите. Отвръща търпеливо на всички въпроси, вписва послания в подадените за автограф книги и изслушва предложенията за заглавия на бъдещи издания от поредицата.


Ако тази статия Ви е харесала, последвайте ни и на нашата фейсбук страница, където можете да намерите повече за четенето, интересни инициативи, книги и награди за литература.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: litcompass
Категория: Изкуство
Прочетен: 172809
Постинги: 86
Коментари: 15
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930